dilluns, 19 de març del 2012

Un passeig per la nostra història


Si aneu a Dalt Vila no només estàs veient un castell polit sino unes restes antigues dels pobles passats. La van poblar fenicis, cartaginesos, romans, musulmans i cristians. Es poden veure murs musulmans enterrats, restes de cases fenicies... També hi ha una estatua dedicada a Guillem de Montgrí que va reconquerir Eivissa juntament amb Nuño Sanç i Pere de Portugal, a ordres d'en Jaume I. Podeu vure el museu arqueològic que té moltes coses molt interessants com objectes que varen introduir els diferents pobladors. Personalment el que més m'agrada són les vistes des de Dalt Vila.
Ana Cabrera

El passat 16 de març els alumnes de 6è varem anar d'excursió a Dalt Vila per conèixer més l'història de la nostra illa i els pobles que la poblaren. La monitora, ens va guiar per Dalt Vila explicant-nos coses. Varem visitar els baluards i la catedral, també varem anar al centre d'interpretació Madina Yabisa on varem aprendre més coses sobre la història de Dalt Vila i varem veure restes de la murada musulmana. A l'interior d'un baluard, varen veure uns vídeos sobre els enginyers que varen construir la murada al segle XVI i varem probar unes armes i armadures. A un baluard ens varem trobar amb uns cotxes elèctrics, i la seva tecnologia i modernidad contrastaven amb l'antiguitat de Dalt Vila. Desde l'Ibossim dels fenicis fins a l'Eivissa dels cristians, passant per l'Ebusus dels romans i la Yabisa dels musulmans, els alumnes de 6è hem après moltes coses sobre l'història de la nostra illa.
Sara B. Diez

3 comentaris:

Jordi Regincós Isern ha dit...

Ostres quina casualitat. Al meu poble l'escola d'infantil i primària es diu Guillem de Montgrí. És a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà (Catalunya). La coneixeu? El seu web és aquest
http://www.xtec.cat/centres/b7003872/

Isabel Ferrer Arabí ha dit...

Gràcies pel comentari Jordi, segur que dilluns els nens i nenes quedaran ben encuriosits. Ho mirarem!!!

Carmen ha dit...

Me encanta que hayan hecho esta excursión... me quedo las fotos.